YaraVita BORTRAC 150

YaraVita BORTRAC 150 е концентриран течен бор, формулиран по специален начин и по най-прецизни стандарти за контрол на качеството, за да се подсигури постоянство в състава и качествата му, безопасност за земеделските култури и винаги добро представяне на продукта на полето.
Състав:
10.9% w/w = 15% w/v =150 g/L бор (B) като ethanolammonium polyborate
6.5% w/v = 65 g/L азот (N)
Съдържа намокрители и прилепители
YaraVita BORTRAC 150 има нисък вискозитет, което улеснява съхранението му, смесването и пръскането. Течната формулация прави употребата му по-лесна, YaraVita BORTRAC 150 е по-лесен за измерване, наливане, разбъркване в резервоарите на пръскачките. Чистотата и качествата на суровините използвани за неговото прозводство отговарят на стандарта за хранителната и фармацевтичната промишленост. Смесим с повечето РЗ продукти и торове.
Препоръки по култури:
Рапица:
При единично приложение на бор - 300 мл/дка във фаза начало на удължаване на стъблото.
При умерен дефицит на бор - 300 мл/дка във фаза 4-6 лист и 300 мл/дка във фаза удължение на стъблото.
Допълнително приложение може да бъде направено 10-14 дни по-късно в началото на цъфтежа.
Количеството на водата за пръскане: 5-20 л/дка.
Слънчоглед:
100-300 мл/дка, във фази от две двойки листа до цветна пъпка, при нужда повторение през 10-14 дни, вода 20 л/дка.
Зърнени култури (пшеница, ечемик, овес, ръж и други):
От фаза 4 лист до псевдоудължаване на стъблото – 100 мл/дка.
Или по Zadok G.S. – 14-30.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Царевица и сорго:
Във фаза 6-8 лист – 300 мл/дка,с второ приложение от 300 мл/дка през интервал от 10-14 дни, при умерен до силен недостиг.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Захарно цвекло, червено цвекло, ряпи и други кореноплоди:
Във фаза 4-6 лист – 300 мл/дка.
При умерен до сериозен недостиг на бор повторете приложението след 10-14 дни. Може да се направят още няколко пръскания.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Грах, фасул, нахут, леща и соя:
Във фаза височина 10-15 см – 200 мл/дка.
При умерен до сериозен недостиг на бор, може да е необходимо и второ приложение след 10-14 дни.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Лупина:
Във фаза 4-6 лист – 200 мл/дка. Едно или две повторения през интервал от 10-14 дни.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Брюкселско зеле, зеле, цветно зеле (карфиол), броколи, китайско зеле и други зелеви култури:
Във фаза 4-6 лист – 300 мл/дка, с второто приложение от 300 мл/дка през интервал от 10-14 дни, при умерен до силен недостиг.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Моркови и пащърнак:
Във фаза височина 15 см – 300 мл/дка, с второ приложение от 300 мл/дка през интервал от 10-14 дни, при умерен до силен недостиг.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Салати и марули - полско производство:
Във фаза 10-14 дни след разсаждане или след поникване на салатите – 100 - 200 мл/дка.
Количеството на водата за пръскане: 50 л/дка.
Спанак - полско производство:
100 мл/дка, фаза 4-6 лист, при нужда повторение след 10-14 дни. Вода 20 л/дка.
Лук, чесън и праз:
Във фаза достатъчно листна маса за пръскане – 100-200 мл/дка, второ приложение - 100-200 мл/дка, след интервал от 10-14 дни, при умерен до силен недостиг. Вода 20 л/дка.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Картофи:
Във фаза 10-14 дни след 100 % поникване на картофите: 100-200 мл/дка, второто приложение: 100-200 мл/дка след 10-14 дни, при умерен до силен недостиг. Последно пръскане 20 дни след инициацията на клубените. След листен анализ с недостиг на бор може да се пръска и по време на нарастването на клубените.
Количеството на водата за пръскане: 20 л/дка.
Ябълки, круши и дюли:
Във фаза розова пъпка, начало на цъфтеж и отново след опадване на цветовете: 100-200 мл/дка, след прибиране на реколтата преди листопад - 200 мл/дка.
Количеството на водата за пръскане: 50-100 л/дка.
Череши, сливи, кайсии и праскови:
Във фаза зимна пъпка и розова пъпка: 100-200 мл/дка, след прибиране на реколтата преди листопад - 200 мл/дка.
Количеството на водата за пръскане: 50-100 л/дка.
Ягоди, къпини, малини, боровинки, арония, френско и цариградско грозде - полско производство:
Във фаза зелена/бяла пъпка: 100 мл/дка, повторение след 10-14 дни - 100 мл/дка. След прибиране на реколтата и започване на новият растеж - 200 мл/дка.
Количеството на водата за пръскане: 20-50 л/дка.
Оранжерийно производство:
Максимална концентрация - 0.1 л/100 л вода.
Количеството на водата за пръскане – максимум 100 л/дка.
Фазата на приложение зависи от културата и особеностите на сорта.
Орехи, лешници, бадеми, шам фъстък и други ядки:
Веднага след почвеното торене, листно 150 мл/дка, обикновенно в средата на май и 10-14 дни по-късно. След прибиране на реколтата, преди листопад, при подходящи климатични условия.
Количеството на водата за пръскане – 50-100 л/дка.
Аспержи (аспарагус):
Във фаза вегетативен растеж, листно 200-300 мл/дка, с 20 л вода/дка.
Иглолистни декоративни растения:
1-2 приложения, в началото на пролетта и ранна есен, 200-300 мл/дка, с 50-100 л/дка вода.
Нарцис, лалета и лилиум (крем) - отглеждани на открито:
100 мл/дка, всеки 7-14 дни, с начало от фаза височина - 10-15 см, с 20 л/дка вода. Не се прилага във фаза цъфтеж.
Винени лозя:
100-150 мл/дка, във фаза начало на цъфтеж (поява на ресите, отделяне на ресите) и начало на образуването и нарастването на гроздовете (ягорида). 100-200 мл/дка - след прибиране на реколтата. Вода 20-100 л/дка.
Тикви и тиквички - полско производство:
200 мл/дка, от фаза 4-ти лист. При нужда повторение през интервал от 10-14 дни. Вода 20 л/дка.
Етерично-маслени култури - роза, лавандула и маточина:
По време на активната вегетация до цветен бутон, 100-200 мл/дка, при нужда повторение след 14 дни, с 20 л/дка вода. Не се прилага във фаза цъфтеж. Пръскането спира един месец преди прибирането на реколтата. След прибиране на реколтата късно лято/ранна есен.