YaraVita BRASSITREL

Предимства на листният тор YaraVita BRASSITREL PRO:
- Листният тор YaraVita BRASSITREL PRO е уникален. За неговото производство са използвани суровини с качеството и чистотата изисквани за хранителната и фармацевтичната промишленост.
- Аджувантите и повърхностно активните вещества в листният тор YaraVita BRASSITREL PRO подобряват усвояването на хранителните вещества от растенията и равномерното им разпределение върху повърхността на листата.
- Прилепителителите подобряват задържането на листният тор YaraVita BRASSITREL PRO.
- Емулгаторите подобряват разтворимостта на листният тор YaraVita BRASSITREL PRO и стабилността на разтвора.
Рапица - Роля на хранителните елементи съдържащи се в YaraVita Brassitrel Pro:
- Азотът (N) и магнезият (Mg) в YaraVita BRASSITREL PRO подобряват фотосинтезата и повишават добива на рапицата.
- Липсата на бор (B) при рапицата води до забавен растеж, формиране на по-малък брой шушулки и по-нисък добив. Приложението му при рапицата е стандарт за висок добив и качество.
- Недостигът на манган (Mn) при рапицата води до забавяне на цъфтежа и формирането на шушулките. Като резултат добивът намалява, а съдържанието на рапично олио е ниско.
- Недостигът на молибден (Mo) при рапицата, води до намален брой разклонения на стъблото, по-малко шушулки и семена, теглото на семената е намалено, което значително намалява добива.
- Слънчоглед - Роля на хранителните елементи съдържащи се в YaraVita BRASSITREL PRO:
- Роля на калцият (Ca) при слънчогледа
- Калцият е необходим за здрави и жизнени растения с добре развита коренова система. Недостигът на калций (Ca) води до по-слаби растения чувствителни на болести и на неблагоприятни климатични условия, податливи на полягане и в резултат до по-нисък добив.
- Роля на магнезия (Mg) при слънчогледа
- Магнезият има важна роля за дишането, фотосинтезата усвояването на фосфора от слънчогледа. При недостиг на магнезий (Mg) растенията остават дребни. Торенето с магнезий подобрява растежа, увеличава добива, качеството и съдържанието на олио в семената на слънчогледа.
- Роля на бора (B) при слънчогледа
- Борът (B) има важна роля за растежа на младите тъкани на слънчогледа, формирането на полена и развитието на семената. За да имаме пълни пити и семена и здрави слънчогледови пити на здрави стъбла трябва да прилагаме
- YaraVita BRASSITREL PRO. Приложението на YaraVita BRASSITREL PRO подобрява усвояването на хранителните вещества азот и сяра.
- Роля на мангана (Mn) при слънчогледа
- Манганът (Mn) участва във фотосинтезата, част е от протеините, важен компонент на ензими, има роля в усвояването на нитратите. Недостигът на (Mn) е по-сериозен при песъчливи почви, такива с много органично вещество, високо рН, студени влажни периоди и варуване. Приложението на YaraVita BRASSITREL PRO увеличава устойчивостта на растенията на неблагоприятни условия.
- Роля на молибдена (Mo) при слънчогледа
- Молибденът (Mo) е жизненоважен за усвояване на азота от слънчогледа, той е част от ензимите – нитрогеназа и нитрат редуктаза. При ниско рН на почвата има голям дефицит на молибден (Mo) за слънчогледовите растения. Приложението на YaraVita BRASSITREL PRO увеличава добива.
Приложение на YaraVita BRASSITREL PRO:
1.Рапица
Фази от образуване на розетката до начало на цъфтеж. При нужда може да се повтори през интервал от 10-14 дни. Може да се ползва и във фазата на образуване на шушулките.
Доза: 100-400 мл/дка.
Вода: 5-20 л/дка.
2.Слънчоглед
От няколко листа до бутонизация.
Доза: 100-300 мл/дка
3. Зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле, репички
1-2 пъти през вегетацията. Фаза от рано през вегетацията, при наличие на достатъчно листна маса (4-6 листа) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през 10-14 дни.
Доза: 100-400 мл/дка
Вода: 20 л/дка
4. Аспержи (аспарагус).
1-2 пъти през вегетацията, през интервал 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
5. Фасул, соя и грах.
Фаза от достатъчно листна маса за пръскане в началото на вегетацията (4-6 лист) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през интервал от 10-14 дни. Фасула не се пръска по време на цъфтеж.
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
6. Моркови
1-2 пъти през вегетацията, през интервал от 14 дни. Първо приложение във фаза височина 15 см.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
7. Фуражно цвекло и захарно цвекло.
Във фаза рано през вегетацията (4-6 лист). При нужда повторение през период от 10-14 дни.
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
8. Праз
Във фаза 2 седмици след разсаждане или при директна сеитба, когато растенията достигнат височина 15 см. При нужда повторение през период от 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
9. Марули (салати) - полско производство.
Фаза от рано през вегетацията (4-6 лист) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през период от 10-14 дни.
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
10. Лен за (семена и влакно).
Фаза рано през вегетацията при височина на културата 15 см. При нужда повторение през 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
11. Царевица
Фаза достатъчно листна маса (4-8 лист).
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
12.Лук.
Едно или две приложения във фаза в началото на вегетацията при наличие на достатъчно листна маса (5-6 листа), през период от 14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
13. Картофи
Фаза една седмица след 100 % поникване на картофите, при нужда повторение след 10-14 дни. Пръсканията трябва да приключат един месец преди прибиране на реколтата.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
14. Тикви и тиквички - полско производство
Фаза 1-2 приложения във фаза начало на вегетацията (4-6 лист), при нужда повторение след 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20-50 л/дка.
15. Спанак
Фаза в началото на вечетацията, при наличие на достатъчно листна маса (4-6 листа), при нужда повторение през период от 10-14 дни. Пръсканията трябва да приключат един месец преди прибиране на реколтата
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
